fbpx
icon
Nagy Laci az ötletgazda, a fejlesztési vezető, a telepítésekér felelős kolléga, sőt az éjjel 2-ig dolgozó kétgyermekes családapa is. Ő az, aki az elmúlt 4 évben a Visible Crossingnak szentelte szinte minden idejét.

Nagy László

Alapító, Ügyvezető igazgató
icon
Máté az egyik társalapító, aki kezdetektől irányítja a cég pénzügyi folyamatait és ellátja a kontrolling feladatokat. Fiatal kora ellenére komoly szakmai háttere van pénzügyi vezetőként.

Vidákovics Máté

Alapító, Pénzügyi vezető
icon
Balázs a másik társalapító, aki cégünk működésében a értékesítésért felelős csapattag. Balázs több éves értékesítési tapasztalattal rendelkezik a B2B szektorban, főleg elektronikai alkatrészek területén.

Nyári Balázs

Alapító, Értékesítési Vezető
icon
Csapatunk mentora, aki idővel társtulajdonosként beszállt mellénk. 16 év B2B értékesítés, menedzsment és marketing tapasztalat van mögötte. Csapatunkat főleg marketing- és kommunikáció területén segíti.

Józsa Gábor

Mentor, Társtulajdonos

A Visible Crossing története

Egyelőre még nem hagytuk el a startup jelzőt, de idén már 5 éves az ötlet, ami elindított minket a küldetésünk megvalósítása felé.

Megszületik az ötlet

Egy szürke, őszi hajnalon Nagy Laci munkába vitte feleségét, amikor egy gyengén látható, rosszul kivilágított zebrán hajtott keresztül autójával. El is gondolkodott, hogy vajon észrevenné-e ha egy gyalogos épp át akarna kelni.  A sors választ adott a merengésre, mivel 15 perccel később ugyanezt azt átkelőt keresztezte visszafelé. A mentősök épp akkor látták el a súlyosan sérült gyalogost, akit egy személygépkocsi sodort el, mert nem vette észre…
1
2015.
2
2016.

Első működő prototípus

A probléma megoldását célzó kutatások hamar eredménnyel zárultak és a laboratóriumi tesztek után 1 évvel később már éles körülmények között kezdtük el tesztelni a prototípust, amit SafeXOne névre kereszteltünk.

Tőkeemelés

A SafeXOne rendszerünk prototípusa sikerrel teljesített az éles teszteken így következő lépésként befektetőt kerestünk, hogy a termékfejlesztés szükséges pénzügyi hátterét biztosítani tudjuk. Ebben az évben csatlakozott hozzánk Józsa Gábor mentor is.
3
2017.
4
2018.

K+F, hazai- és külföldi kiállítások

Ebben az évben több különböző prototípust fejlesztettünk és teszteltünk. Minden részegységre: vezérlés, napelemes töltés, gyalogos érzékelés, lézeres jelzőfény és kommunikáció több változat készült. ‘18 tavaszán a világ egyik vezető közlekedésbiztonsági kiállítására látogattunk ki Hollandiában, majd ősszel egy hazai innovációs kiállításon vettünk részt.

Az első éles rendszerek

‘19 nyarán telepítettük éles környezetbe 2 rendszerünket tesztelés céljából. Az egyiket Veszprémben, a másikat Várpalotán. Az elmúlt egy évben több, mint 150 000 gyalogosátkelést tettünk biztonságosabbá és a rendszerek probléma nélkül üzemelnek. Ez év őszén újabb tőkeemelést hajtottunk végre, melyet a sorozatgyártás előkészítésére fordítottunk.
5
2019.
6
2020.

Sorozatgyártás

Jó hírünk van a gyalogosok számára: 2020 tavaszától elindult a SafeXOne sorozatgyártása és egyre több településen védjük a zebrán átkelőket. Rendszerünk időközben kibővült egy IoT Gateway által biztosított felügyeleti funkcióval, mellyel valós időben adatokat fogadunk minden telepített helyszínről, amit az ügyfeleink is megtekinthetnek bármilyen okos eszközről, valamint mi is folyamatosan monitorozni tudjuk a rendszerek működését.

Kíváncsi arra, hogy az Ön településén lévő veszélyes gyalogátkelőhelyeknél milyen gyorsan és mennyiért tudjuk kiépíteni a SafeXOne rendszert?

Hogyan működik a SafeXOne rendszer?

A SafeXOne rendszer négy oszlopból áll, melyek a kijelölt gyalogos-átkelőhely négy sarkán, a járdán helyezkednek el. Az oszlopok képesek akár csak a beépített napelemek segítségével napenergiával működni, amely egyszerű telepítést tesz lehetővé illetve bárhol telepíthető. A SafeXOne kettős védelmet biztosít. Egyrészt az oszlopokon oldalán jól látható sárga villogó jelzi az átkelési szándékot az autósok számára, másrészt a kibocsátott lézerfény, mint elsődleges védelmi funkció megvilágítja a gyalogosok lábát, átkelés közben.
Ellentétben más statikus rendszerekkel, a SafeXOne láthatóságot elősítegőt rendszere dinamikus elven működik. Csak akkor aktiválódik, ha gyalogos át kíván kelni a zebrán. A villogás és a lézerfény lépéssel egyidejű “mozgása” pedig hatékonyan képes figyelmeztetni a veszélyről az autóvezetőt. Ez a működési séma megakadályozza, hogy a gépjárművezetők megszokják az általános villogó berendezéseket és a későbbiekben a biztonságos átkelést növelő funkció elsikkadjon.

Gyalogos érzékelése

Csak átkelés esetén aktiválódik a rendszer

Látható mozgás

A lézerfény láthatóvá teszi a mozgás dinamikáját

Látható védelem

A kiegészítő sárga villogó is figyelmezteti a járműveket

Távolról elérhető

Bárhonnan lekérdezhető a rendszer állapota és statisztikák